DE Waardepuntenactie voor de Voedselbank


Opnieuw komen de Lionsclubs in actie voor de landelijke inzamelingsactie van Douwe Egberts Waardepunten voor voedselbanken. Zoveel mogelijk waardepunten worden ingezameld om te verzilveren voor pakken koffie. Vorig jaar leverde deze actie ongeveer 800 pakken koffie op voor de Voedselbank Stichtse Vecht. Door inzamelboxen op meerdere locaties in de gemeente te plaatsen, is het voor veel inwoners mogelijk om dichtbij hun woning hun punten in te leveren. De actie is dit jaar van begin december tot begin januari 2018.Heeft u waardepunten over, geef ze dan bij voorkeur geteld, af op één van de volgende adressen:

Maarssen:

- Fysiosport en training

- Open hof

- Merenhoef

- Snavelenburg

 

Maarssenbroek:

- voedselbank Stichtse Vecht, Bloemstede

- apotheek Spechtenkamp

 

Breukelen

- apotheek Breukelen

 

Loenen:

- apotheek Loenen

 

Loosdrecht:

- Jumbo Loosdrecht

- apotheek Loosdrecht

 

Kortenhoef:

- Jumbo Kortenhoef

 

Nederhorst den Berg:

- apotheek Nederhorst den Berg

 

Ondanks het feit dat het weer wat beter gaat met de economie, leven in Nederland nog steeds ruim een miljoen mensen onder de armoedegrens. Binnen de gemeente Stichtse Vecht zijn ruim 110 gezinnen aangewezen op hulp van de Voedselbank. Koffie is een lang houdbaar product dat zelden aan de Voedselbank geleverd wordt door supermarkten bijvoorbeeld. Wanneer men van € 40,- per week moet rondkomen is een pak koffie vaak te duur. In heel Nederland liggen nog miljoenen DE waardepunten in keukenlaatjes en trommels. Meer dan 6500 vrijwilligers van 125 Lionsclubs en voedselbanken in Nederland gaan proberen deze zoveel als mogelijk in te zamelen. In 2016 was het totale aantal gedistribueerde pakken koffie maar liefst ruim 107.000. Voorgaande jaren zijn al vele laatjes geleegd wat te merken is aan het dalende aantal ingezamelde punten. In Loosdrecht en omstreken ging het van ruim een miljoen punten in 2015 naar 824.856 punten in 2016. 

Douwe Egberts had weer medewerking toegezegd: de totale hoeveelheid ingezamelde waardepunten wordt met 15% verhoogd. Daarna kregen de voedselbanken voor iedere 630 punten een pak koffie van 250 gram. De overdracht van alle ingezamelde waardepunten aan Douwe Egberts vindt plaats in maart 2018. 

 

 

 

Volgorde: 
2