01/09/2018

Dit clubjaar 2018/2019 gaan wij geld inzamelen voor het door ons gekozen goede doel, Stichting Aangepast Tennis Komt 'ie.

Bij  Komt 'ie  kunnen sporters met een verstandelijke beperking en ook revaliderende tennissers op hun eigen niveau tennissen. Dit is niet mogelijk bij een reguliere tennisvereniging, omdat daar het niveau te hoog en het spel te snel is.

De leden van Komt 'ie wonen vaak nog thuis of in een beschermde woonomgeving.

Komt 'ie is de enige mogelijkheid voor aangepast tennis in het Gooi.

Aangepast tennissen bij Komt 'ie geeft de tennissers de mogelijkheid om in een sociaal veilige omgeving te trainen en mee te doen aan onderlinge wedstrijdjes. Om de 2 jaar doet Komt 'ie mee aan de Nationale Special Olympics.

Een aantal sporters van Komt 'ie hebben zelfs meegedaan met de World Special Olympics in Los Angeles.

De drijvende kracht achter Komt 'ie is Ellen Ludwig, die in 1993 is begonnen met het tennissen met mensen met een beperking. Samen met haar assistente wordt wekelijks door de leden getennist bij Coronelsport in Huizen.